Czas na grillowanie

Okres letnich wieczorów zdecydowanie sprzyja spotkaniom z przyjaciółmi przy grillu, szykujemy zawsze dużo kiełbasy oraz karkówki, jednak może warto by było wymyśleć w końcu coś nowego i odmiennego.

Jest na to wiele różnych sposobów, wszystko zależy od tego, co lubimy i ile mamy czasu na przygotowanie.

Dobrym sposobem na zaskoczenie gości nową potrawą jest przygotowanie szaszłyków, ale w nico odmiennej wersji niż te, które podawaliśmy do tej pory.

Wystarczy zamarynować piersi z kurczaka w przyprawach do grilla, oliwie i odrobinie piwa, zresztą taka marynata również nadaje się do wszystkich innych mięs.

Jednak wracając do kurczaka kroimy go na małe kosteczki, a następnie nabijamy je na długie patyczki.

I tu smaczna niespodzianka pomiędzy kawałki mięsa, nabijamy oliwki kolejno oliwki oraz ananasa.

Takie nieco egzotyczne połączenie smaków pasuje do siebie idealnie, a poza tym smakuje bardzo wyjątkowo, szczególnie właśnie z grilla w towarzystwie sosu czosnkowego i zimnego piwa.